Nieuws

Volg alle nieuwtjes via Facebook op:

https://www.facebook.com/CMVdeBazuinLutjegast

 

Nieuws van de Bazuin en de jubileumcommissie

Op het moment van schrijven, hebben we juist ons laatste concert van 2019 gegeven. Een sfeervol herfstconcert met de mannen van Mosterd na de Maaltijd. Met pakkende meezingers waren zij een mooie aanvulling op het programma van De Bazuin.  Tijdens dit concert zijn Paulien Jongsma (12,5 jaar) en Marjan Solle (25 jaar) gehuldigd door de voorzitter. Als actieve leden (in bestuur en commissies) in onze vereniging zien wij hen graag iedere week op de repetitie met hun positieve en muzikale inbreng.

Met een mooi gevuld Dorpshuis was het weer een feest om voor u te spelen.

We gaan nu op naar het jubileumjaar. De commissie heeft hier al een jaar voorbereiding in zitten, en kijkt uit naar het daadwerkelijke jubileum. 100 jaar! Wat zijn wij trots dat we dit mogen vieren in en met Lutjegast. We gaan er een prachtig jaar van maken. Met een verrassend en ludiek optreden in april…. Verrassend inderdaad, dus wij zeggen hier niets over. Maar we dagen onszelf op een nieuwe manier uit. En dat zult u zien en horen.

Op 16 mei vindt het GROOTSE jubileumconcert plaats! Wij hebben voor dit concert niemand minder dan Cor Bakker kunnen contracteren. Hij komt graag naar Lutjegast om met ons te spelen. Ook zal hij uiteraard een aantal solowerken spelen. Tijdens dit concert vindt daarnaast de première plaats van een filmisch muziekwerk dat speciaal voor ons wordt geschreven door de bekende componist Jacob de Haan. Het zal gaan over Lutjegast en Abel Tasman.

Na deze première hopen wij dat dit werk bij vele muziekverenigingen op de lessenaars komt te staan, met het verhaal over Lutjegast en haar beroemde ontdekkingsreiziger.

Wij dagen onszelf uit met bijzonder mooie muziek. Wij hebben er enorm veel zin in om hiermee aan de slag te gaan en het resultaat op 16 mei aan u te laten horen.

Ook vindt op 16 mei het slotfestijn van het speciaal voor Lutjegast opgezette jeugdproject plaats. We gaan aan de slag met de jeugd van groep 1 t/m 8 op diverse manieren. Het project wordt momenteel in samenwerking met Stichting Muziekonderwijs Grootegast opgezet. We werken er naar toe dit op 16 mei met een daverend slotconcert te laten eindigen met niemand minder dan Klaasje van K3!

Het grote feest vindt plaats in de feesttent, voorafgaand aan de feestweek. Een mooie start van een feestweek om noar uut te kiekn! Kiek moar!

Na de zomer zullen we verder gaan met een soort Retro Bazuin. Oud-leden, of muzikanten die elders ooit muziek gespeeld hebben, en die zin hebben om weer eens een muziekinstrument ter hand te nemen, zijn van harte welkom om met De Bazuin mee te spelen.  Op de vertrouwde woensdagavond repeteren we met als resultaat een feestelijk concert op 17 oktober!

Met wellicht een groot uitgebreid orkest werken we vervolgens toe naar ons slotconcert van het jubileumjaar. Een warmwinterconcert met medewerking van het black gospelkoor Promise.

Om dit alles te laten plaatsvinden werken wij met een flinke begroting. U begrijpt dat wij hard aan de slag zijn om de financiën op orde te krijgen. Daartoe hebben wij diverse subsidieverstrekkers aangeschreven, en doen wij een aantal extra acties.  Met 1 actie heeft u wellicht al kennis gemaakt. U kunt Vriend worden van De Bazuin. U geeft hierbij eenmalig € 50 om ons komend jaar extra te ondersteunen. Op 16 mei tijdens het jubileumconcert worden onder deze Vrienden 3 prijzen verloot. Een dinerbon, een ontbijt op bed en een prachtig boeket bloemen. Wij hebben al veel Vrienden tot ons mogen rekenen. Wij zijn daar enorm blij mee, zoveel dorpsgenoten die ons een warm hart toedragen. U kunt nog steeds Vriend worden! Geef het aan bij een van onze leden.

U zult ons op 30 december a.s. ook ontmoeten met oliebollen. Gebakken door Bakker Dijkstra brengen wij verse oliebollen rond. 10 oliebollen met of 10 oliebollen zonder rozijnen voor € 8,00.  Verser dan vers en zeer smakelijk, zoals u ze gewend bent van Bakker Dijkstra!

Met betrekking tot de subsidies kunnen wij vermelden dat wij van de Rabobank eind november € 7.500,00 mochten ontvangen. Dit bedrag is zeer welkom om ons ambitieuze plan uit te voeren komend jaar. Zij waren zeer onder de indruk van het programma, en steunen het van harte!

Het programma was nog niet voldoende gevuld 😉 en daarom vindt er op 8 maart alvast een koffieconcert plaats. Een muzikale opwarmer voor het jubileumjaar. U bent van harte welkom om 16.00 uur in de Kandelaar.

Zet u de data alvast in uw agenda of hangt u het op de koelkast? Nog even op een rijtje:

8 maart, 16.00 uur                Koffieconcert

april….                                    Verrassingsoptreden

16 mei                                     Slotconcert jeugdproject en jubileumconcert

                                                 mmv Cor Bakker en Klaasje van K3

29 augustus                           Rommelmarkt (zet deze ook maar gelijk in uw                                                       agenda)

17 oktober                             Retroconcert

19 december                         Warmwinterconcert mmv black gospel koor                                                           Promise

 

Wij ontmoeten u graag in 2020! Op naar een spetterend muzikaal feest jaar!

Met hartelijke groet,

De jubileumcommissie